Çocuklarda İdrar Kaçırma ve Kabızlık için Pelvik Taban Rehabilitasyonu Tedavisi | Aliye Kandırıcı

Çocuklarda idrar kaçırma ve kabızlık için pelvik taban rehabilitasyonu şu anda güncelde yeni yeni protokollere giren tedavi yöntemlerinden bir tanesi. Pelvik taban rehabilitasyonu dediğimizde idrarımızı ve kakamızı tutmamızı sağlayan kasların koordinasyonunu anlıyoruz. Bu kasların rehabilitasyonu da bu hastalıkların birinci basamak tedavisinde kullanılıyor.

Peki ne içeriyor pelvik taban rehabilitasyonu? Öncelikle pelvik taban egzersizleri diyoruz.
Hastanın bu kaslarının farkında olmasını sağladıktan sonra bu kasların güçlendirilip düzgün bir şekilde çalışmasını sağlıyoruz. İkinci olarak biofeedback yöntemleri bir takım problar kullanılarak pelvik tabana cilt üzerinden yerleştirilerek kullanılan problar vasıtasıyla
içsel ve görsel olarak pelvik tabanın çalışması hastaya öğretiliyor. Diğer bir üçüncü tedavi yöntemi ise pelvik kas kaslarının masajı ve manipülasyonu dediğimiz bu kasların özellikle aşırı kasılmasına bağlı kaka tutma ve idrar tutma problemlerinde gevşemesini sağlamaya yönelik fizyoterapistler tarafından yapılan masaj teknikleri kullanılıyor. Bir diğer önemli komponenti ise nefes ve duruş egzersizleri. Nefes özellikle diyaframla birlikte pelvik kasların koordineli olarak çalışarak bu işeme, kaka yapma fonksiyonlarının düzenlenmesini sağlıyor.
 

Doktorunuzdan Randevu Talep Edin